OVER EDUARD KOEKKOEK

Het begin
Met Heart for Arts heb ik in 2015 het gelijknamige impresariaat opgericht om artiesten, programmeurs van voorstellingen en kleine zalen op weg te helpen bij boekingen en marketing van hun voorstellingen. Ik ben echter fulltime werkzaam in de ICT- en bouwsector. Mijn levenspartner is zangeres en daardoor ben ik sinds 2009 actief als organisator en promoter van de podiumkunsten, want het werk voor- en achter de schermen in de theaters en concertzalen draag ik een warm hart toe!

Pragmatische aanpak
Wanneer mogelijk en dat is ongeveer één of een halve dag dag per week zet ik mijn kennis en ervaring op commercieel,  technisch en organisatorisch gebied in voor de culturele sector. Hierbij zoek ik partnerschappen op en onderhoud een netwerk in beide sectoren, zodat het beste van beide werelden gecombineerd worden.

Vanwege mijn passie voor applicaties en cultuur, gecombineerd met mijn organiserend en wervend talent weet ik altijd een weg te vinden om drukke agenda’s, beperkte resources om te vormen tot bijvoorbeeld dashboards, databases, mailingen, adreslijsten en op een hoger organisatorisch niveau de business case, implementatie- en financieringsplan om de beleidsmakers en architecten op weg te helpen met hun besluitvorming en binnen korte tijd al resultaten te zien op het scherm.

Mijn achtergrond
Eduard is een enthousiast en vakkundig data-, mensen- en Microsoft-professional sinds 2005 na de studies civiele techniek, logistiek, economie, marketing en IT bij Hogescholen Utrecht, INHolland en Vijfhart IT-opleidingen in 2019. Ik leer continu bij, ik word gelukkig van mensen die nieuwe dingen ontdekken en niet bang zijn om te leren van fouten. Hoe gaat u het nieuwe werken af? Samen komen we verder door heldere afspraken, bewustzijn van de omgeving en een beetje pragmatisme.

Waar vind je mij overdag?
Met de Microsoft Power BI en Heijmans in Rosmalen ben ik op avontuur om het data gedreven werken vorm te geven en meerwaarde te genereren uit hybride werken. In 2021-2022 ben ik verantwoordelijk voor en kennishouder van de Power BI Community Power BI-servermigratie, nieuwe abonnementsvormen, capaciteitsmanagement, leertrajecten voor medewerkers, integratie met en uitwerking van andere Microsoft-producten. Bijvoorbeeld Office, Sharepoint, Teams, Dynamics en Azure

Datagedreven werken is

een klasse apart

maar met POWER BI Heel dichtbij

Datakanjers

Ik geloof dat de kracht van verandering in onszelf zit, maar niet vanzelfsprekend is. De uitdaging voor de organisatie, is anders dan van een zelfstandige en anders dan van de persoon en toch zijn alle perspectieven waar. Door trainingen, aangepaste apps en werkvormen heb ik geleerd een balans te vinden op de werkvloer, de verschillende specialismes en type mensen bij elkaar te brengen. Inzicht kan niet alleen ontstaan door een open blik, maar zeker ook door cijfers en data. Op een toegankelijke wijze en op een andere manier kijken naar uw belangrijkste processen en doelgroepen en samen vertalen naar prestatie-indicatoren, werkwijze en integraties met systemen. Dat klinkt als een hele kunst op zichzelf! Dat kan iedereen en iedere organisatie leren in zijn eigen tempo.

De business case of ‘a leap of faith’?

Of u nu als directeur of MT heeft besloten dat de behoefte er is is, maar de business case nog niet, of uw heeft als team- of afdelingsleider het mandaat (nog) niet of u heeft simpelweg een advies nodig ? Ik geloof dat de kracht ligt in een combinatie van product-/vakkennis, de samenwerking en een vertrouwen in data-gedreven toekomst. Met een complexe werkelijkheid en continue veranderde wereld in het achterhoofd ga ik samen de leercurve aan.

Wacht niet te lang

Wist u dat Microsoft dit jaar zijn prijzen (heeft) verhoogd en het aanbod voor hybride- en in de cloud werken functioneel regelmatig aanpast? Als het niet uw vakgebied is dan is het onmogelijk om prijzen, functionaliteit en voorwaarden in de gaten te houden. In combinatie met veranderende wensen aan functionaliteit en integraties, marktomstandigheden en wetgeving is het een uitdaging om deze continue te vertalen naar de praktijk, dat geldt soms ook voor uw vaste dienstverlener voor ICT.

PARTNERS

Door samenwerking tussen de culturele en ICT-sector leren we van elkaar en ontstaan (soms onverwachte) synergiën. In 2019 ben ik begonnen met het marktonderzoek en gesprekken. Door corona is het nut en de noodzaak voor mij alleen maar duidelijker geworden, maar ontbreekt soms de tijd en de financiering in de culturele sector, is de schaarste op de arbeidsmarkt van ICT-ers met  relevante kennis op het datadomein groter geworden en hebben de ICT-bedrijven voldoende werk in de commerciële sector. Kennis, tijd en financiering samenbrengen is daardoor lastig, maar het heeft een ‘leap of faith’ en erkenning nodig om samen verder te komen. Uit de rondgang langs kennishouders en organisaties is mij gebleken dat de wil er is en dat er afspraken te maken zijn over de werkzaamheden, prestaties en financiering in een gepast tempo. De gesprekken heb ik onder andere gedaan met:

DEN

DEN is het kennisinstituut voor digitale transformatie in de cultuursector. Hier vind je informatie over het beleid, de geschiedenis en de medewerkers van DEN. Ook vind je meer informatie over de adviesraad en de Raad van Toezicht.

Meer informatie op de website: https://www.den.nl/

XPERITY

Wij helpen bedrijven met de optimalisatie van bedrijfsprocessen door de inzet van Microsoft Dynamics 365. Wat ons allen bindt is onze passie om bedrijven te helpen met de optimalisatie van bedrijfsprocessen door de inzet van intelligente applicaties van het Microsoft Dynamics 365 platform.

Meer informatie op de website: Xperity is dé expert in Dynamics 365 | 100+ succesvolle implementaties

FOUR POINTS & ProIT Interim

We geloven dat betere beslissingen leiden tot een beter leven, zowel op sociaal als economisch vlak. Daarom doen we er alles aan om betere zakelijke en persoonlijke beslissingen mogelijk te maken. Wat ons kenmerkt, is dat we verschil willen maken. In de manier hoe we werken, in hoe we ons werk opleveren en hoe we met elkaar omgaan. ProIT Interim – Wij zijn een middelgrote en landelijk opererende leverancier van diensten op het gebied van ICT. Met ruim 15 jaar detacheringservaring zijn wij een ervaren IT kennispartner. Dagelijks voorzien wij onze klanten en relaties van advies en ondersteuning bij uiteenlopende IT projecten en vraagstukken.

Meer informatie op de website: https://www.fourpoints.nl/ & ProIT Interim (proit-interim.nl)

Microsoft Power BI

Deel inzichten. Laat resultaten zien. Wees de held. Creëer uitgebreide, interactieve gegevensvisualisaties vanuit meerdere gegevensbronnen en deel belangrijke zakelijke inzichten die het succes bevorderen. Overbrug de kloof tussen data en beslissingen met Power BI Til uw visualisaties naar een hoger niveau en stel iedereen in staat snel gegevensgestuurde beslissingen te nemen. Werk op eenvoudige wijze samen aan rapporten en deel inzichten via populaire toepassingen.

Meer informatie op de website: https://powerbi.microsoft.com/nl-nl/

NEEM CONTACT MET MIJ OP